VINDECAREA RELATIEI CU PARINTII

VINDECAREA RELATIEI CU PARINTII

Oamenii  pentru a se cunoaste cu adevarat au nevoie  sa isi vindece si sa accepte relatia cu proprii parinti, si spun acest lucru prin prisma faptului ca toate persoanele pe care eu le-am intalnit in terapii au trecut in perioada copilariei prin diverse traume, chiar daca proprii lor parinti au fost bine intentionati.

Oamenii au nevoie sa inteleaga ca parintii nu le-au facut lor nimic ci doar s-au comportat cu ei, asa cum si parintii lor sau comportat, la randul lor, cu ei. Parintii, care nu isi pot exprima verbal sau prin gesturi iubirea fata de copiii lor, nu o fac pentru ca nu vor , ei sunt acei parinti care nu pot sa faca acest lucru. Nimeni nu i-a invatat cum sa faca acest lucru. Daca facem o paralela si privim relatia cu parintii ca pe un cont in banca, din care vei cheltui fix atat cat exista in acel cont, rezulta ca, daca acel cont  este gol, nu vei putea cheltui nimic pentru ca nu ai de unde. Daca ne gandim acum la un cont alimentat cu dragoste, noi vom cheltui din acel cont exact cat avem in el, deci daca eu nu am dragoste in contul meu de dragoste, de unde as putea eu oferi mai departe? Nu poti oferi ceva ce nu ai, nu poti cheltui ceva ce nu exista.

Desi multi oameni sunt furiosi pe parintii lor pentru ca ei cred ca li se cuvine sa fie iubiti si sa li se dea totul, nu inteleg ca nu primesc ceea ce doresc pentru ca nu au de unde. Parintii lor nu detin ceea ce ei au nevoie, nu au de unde sa le dea ceea ce ei vor si iti traiesc toata vata in amaraciune si tristete ca nu au fost iubiti asa cum isi doreau, sperand  ca va veni un moment in care parintii lor se vor schimba si se vor transforma in parintii pe care si-i doresc.

Acceptarea este un prim pas in procesul de vindecare: daca parintii mei mi-au facut o nedreptate, daca nu o accept, voi lupta toata viata pentru libertate, o sa caut acea nedreptate peste tot si aceasta nedreptate ma va atrage inconstient, voi lupta cu aceasta nedreptate toata viata si acest lucru o sa se intample atat in viata personala cat si in cea profesionala, voi reactiona la orice situatie aparuta in viata  mea, in functie de problemele din trecut la care nu am gasit rezolvarea, iar relatia cu parintii nostri reprezinta o parte din acestea.

Pana la  7 ani creierul copilului este ca un burete care absoarbe totul din jur, pana la acea varsta, noi invatam despre relatii, despre emotii, despre conexiuni, inainte sa invatam sa gandim asa ca daca in acea perioada cei ce ne-au ingrijit au simtit furie fata de noi, ne-au ranit sau ne-au respins, ne vom forma o structura de personalitate prin care vom percepe intreaga lume in acest fel. Relatia cu parintii nostri este, de fapt, relatia cu viata noastra,  in viitor vom simti respingere si furie, vom atrage in jurul nostru oameni si situatii care ne vor infuria pentru a continua sa traim cu problemele nerezolvate care nu ne-au placut niciodata.  Oamenii se folosesc de religie, cultura , conflicte, de nedreptate pentru a lupta pentru o cauza care nu are nici o legatura cu cauza in sine ci cu ei insisi, cu propriile lor probleme de viata nerezolvate.

Intr-o familie, relatia cu mama este cea mai importanta, apoi cea cu tatal. Copiii sunt programati sa recunoasca de la inceput fata femeii si apoi pe cea barbatului. In primul an de viata este hotarata aproape toata viata noastra, acest an ne determina relatiile, inteligenta, stilul de  conduce, comunicarea, totul se programeaza in primul an de viata. Solutia pentru ca o mama sa ii ofere copilului ei un viitor perfect este ca aceasta sa lucreze continuu cu propria sa persoana deoarece copilul sau este extensia constiintei sale.

Cand vrei sa afli mai multe despre propria persoana, priveste-ti copilul, el exprima tot ceea ce tu nu ai reusit sa rezolvi la propria ta persoana. Deseori observam ca suntem criticati de copiii nostri pentru lucruri   ce nici noua nu ne-au placut la parintii nostri. Am putea sa ne intrebam: cum de copiii nostri au vazut la mine ceea ce mie nu mi-a placut la parintii mei, inseamna ca am preluat totul de la ei. Cine ii invata acest lucru? Este foarte simplu: copiii isi copiaza parintii, ei  vin pe lume fara sa stie sa vorbeasca, sa mearga, invata totul observand ceea ce se intampla in jurul lor. Ca adult, cand intri intr-o casa unde simti o energie negativa, alegi sa pleci, dar ca si copil nu poti face asta. Copilul intra in acel mediu si de acolo invata despre viata, totul este construit din constiinta parintilor. Sigura metoda de a va vindeca proprii copii este de a lucra si a te vindeca mai intai, tu, este necesar sa lucrezi   cu constiinta ta.

Fiecare ne nastem cu drept divin la iubire, la prosperitate, sanatate, expresie de sine, insa nu stim acest lucru si ne lasam condusi de manipularea ce ne este aplicata zi de zi.

Incepe-ti ziua cu recunostinta, multumeste divinitatii pentru ca ai avut privilegiul de a te trezi, pentru ca te poti bucura de o noua zi, apoi, sune-ti : “aceasta zi este un miracol , iar miracolele vin spre mine continuu, traiesc o stare de fericire permanenta, sunt prosper(a) si sunt un magnet pentru bani, stiu ca spiritul infinit ma ghideaza pe calea mea” . Invata sa iti concentrezi atentia pe ceea ce iti place si nu mai da energie lucrurilor care te deranjeaza.

Gandeste-te ca prin acest lucru iti vei ajuta, in primul rand copiii tai! Iar daca poti face ceva pentru ei, fa acest lucru intai pentru tine si apoi observa schimbarea!

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *