Consiliere psihologica on line

Consiliere psihologica on line

CONSILIERE PSIHOLOGICA ON-LINE

Consilierea psihologica on-line se adreseaza persoanelor care, din diferite motive, nu pot veni la un cabinet de psihologie, in acest fel pot avea sedinta de consiliere psihologica de oriunde se afla. In ultimii ani, datorita faptului ca oamenii sunt din ce in ce mai aglomerati, incarcarea de sarcini zilnice devine din ce in ce mai mare ducand la o crestere proportionala si a nivelului de stres, asa ca a aparut consilierea psihologica online ca o alternativa a consilierii psihologice face to face, aceasta adresandu-se persoanelor foarte ocupate ce nu au timp sau posibilitatea de a se deplasa la cabinetul unui psiholog.

Daca clientul doreste sa isi pastreze anonimatul …

Daca clientul doreste sa isi pastreze anonimatul, sedinta de consiliere psihologica se poate face fara camera web, doar prin schimb de mesaje, mesajele putand fi transmise oricand si de oriunde. Un dezavantaj al consilierii psihologice online bazata pe mesaje scrise este faptul ca in cadrul unei intalniri fata in fata, psihologul poate observa mai multe detalii ce il ajuta in decursul tratamentului: expresiile faciale, reactiile de moment, tonul vocii, limbajul corpului pe cand in terapia online se limiteaza totul la cuvinte. Acest dezavantaj poate fi diminuat prin conversatiile la telefon si cu ajutorul camerei web. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca prin comunicarea in scris se pot produce confuzii.

Cea mai eficienta forma de consiliere psihologica on line

Cea mai eficienta forma de consiliere psihologica on line este cea prin skype/zoom, deoarece intalnirea se apropie foarte mult de intalnirea reala din cabinet iar ca acest lucru sa fie posibil este nevoie sa aveti o conexiune buna la internet, o camera video tip webcam, un cont activ pe Skype/Zoom si programul Skype/Zoom instalat in calculator sau mobil.