Consiliere psihologica individuala

Consiliere psihologica individuala

CONSILIERE PSIHOLOGICA INDIVDUALA

In cadrul cabinetului se lucreaza pe anxietatedepresieatacuri de panicafobiitulburari de personalitateterapie de cuplutulburari de dinamica sexuala, metoda de  lucru fiind de tip cognitiv-comportamentala cat si integrativa

Fiecare persoana este inzestrata cu doua departamente ale mintii: constient si subconstient. Constientul este guvernatorul lumii noastre mentale, gestionand impresiile din lumea vizibila, pe cand subconstientul este depozitul memoriei, salasul obceiurilor, instinctelor si emotiilor. Din subconstiet putem extrage intelepciunea si puterea de care avem nevoie pentru gestionarea/rezolvarea problemelor personale. Avand in vedere ca mintea constienta ne decide soarta, pentru a ne controla sanatatea si ambientul este necesar sa ne controlam gandurile, deoarece caracterul nostru este construit de nenumarate ganduri, credinte, obiceiuri, dobandite si intretinute de noi in trecut. Acest comportament este impregnat asupra subconstientului nostru si este cauza realitatii prezente pe care o traim, iar pentru a putea face acest lucru avem nevoie sa lucram impreuna cu un specialist care ne va ghida in descoperirea puterii interioare, acest specialist fiind psihologul.

Consilierea Psihologica individuala implica o relatie intre psiholog si persoana care solicita ajutorul, bazata pe un tip special de comunicare, care implica o relatie de ajutorare, valorizare, confidentialitate si ajutarea acestuia in a-si identifica propriile resurse.

Avand in vedere ca creierul uman este un sistem complex, iar oamenii au un „sine” , adica un mod de observare a mediului dintr-o perspectiva subiectiva, fiind in acelasi timp imersati in mediul inconjurator si separati de acesta, exista antecedente care influenteaza mintea umana, indiferent daca numim aceste antecedente  sine bazal si sine central, legaturi de atasament, tipare de invatare, stari ale eului si asa mai departe, existand o legatura intre gandurile, comportamentele, sentimentele, reactiile somatice din prezent si experientele trecute.

Cum ne ajuta consilierea psihologica?

Prin  consilierea psihologica, se  clarifica ceea ce este important in viata noastra, reusim sa ajungem in contact cu resursele noastre interne, sa ne exploram sentimentele si gandurile, sa ajungem la anumite obiective, sa primim sprijin in situatii dificile, sa integram experientele din copilarie si sa ne rezolve problemele psihologice.

Cum functioneaza consilierea psihologica?

Consilierea psihologica functioneaza cu succes tocmai datorita plasticitatii creierului uman, practic aceasta platicitate permitandu-i modelarea permanenta. Deoarece fenomenele intrapsihice sunt acorate in copilarie, la nivel verbal si non verbal, fiind mentinute prin mecanisme interne si reintarite de mediu, prin consiliere psihologica se aduc imbunatatiri considerabile in relatia cu sinele cat si cu lumea ca intreg. Tocmai pentru ca interactiunile umane sunt complexe si depind de subiectivitatea individuala si de relatiile interumane, foarte important in procesul de consiliere psihologica este relatia psiholog-client prin care psihologul ajuta persoana care solicita ajutorul  sa isi organizeze lumea personala pentru a o intelege.