Trateaza viata ca si cum te-ai juca

Trateaza viata ca si cum te-ai juca

Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaţa o luptă, ori viata nu este o luptă, ci un joc!

Este un joc în care poţi câştiga, doar dacă cunoşti Legea Spirituală. Vechiul şi Noul Testament explica regulile acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI şi A PRIMI. „Tot ceea ce un om seamănă, va culege”, ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvînt sau prin acţiune îi va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeste, va fi şi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minţit; dacă trisează, va fi jefuit. Ni se spune, de asemenea, că imaginaţia joaca un rol primordial în jocul vieţii.

„Ai grijă de inima (sau de imaginaţie) mai mult decat de orice altceva, căci din ea provine sursa vieţii.” (Cartea proverbelor: 4; 23). Ceea ce înseamnă că ceea ce omul îşi imaginează se va exterioriza, mai devreme sau mai târziu, în viata sa.

Deci ne dăm seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vieţii, trebuie să ne dirijăm bine imaginaţia. Acela a cărui imaginaţie a fost antrenată pentru a-şi reprezenta doar binele, atrage în viaţa sa ‘toate dorinţele juste ale inimii sale’ – sănatatea, bogăţia, dragostea, prietenii, perfectă expresie de sine şi realizarea celui mai înalt ideal.

Imaginaţia decupează fără încetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formează, mai devreme sau mai târziu, şi în acest fel el întâlneşte, în planul exterior, propriile sale creaţii. Pentru a-şi forma în mod convenabil imaginaţia, omul trebuie să cunoască natura operaţiilor care au loc în interiorul său.

Abundenţa există întotdeauna în calea noastra; dar ea nu se poate manifesta decât prin dorinţă, credinţă sau cuvîntul spus. Iisus Hristos a indicat clar că omul trebuie să facă primul pas. ‘Cereţi şi veţi primi, căutaţi şi veţi găsi, bateţi şi vi se va deschide!’. (Matei 7;7) . Şi în Sfînta Scriptura citim: ‘În ceea ce priveşte lucrarea mâinilor Mele, comandă-Mi!’. Spiritul Infinit, adică Dumnezeu, este întotdeauna gata să îndeplinească dorinţele mai mari sau mai mici ale oamenilor. Orice dorinţă exprimată sau neexprimată este o cerere. Suntem adesea uimiţi cînd o dorinţă ne este brusc îndeplinită.

Nimic nu se interpune între om, cel mai înalt ideal al lui şi fiecare dorinţă a inimii sale; doar îndoiala sau teamă. CÂND OMUL ŞTIE SĂ DOREASCĂ CU CURAJ, TOATE DORINŢELE SALE SE REALIZEAZĂ IMEDIAT.

Singurul duşman al omului e teama (de sărăcie, de eşec, de boală, de pierderi), adică orice sentiment de nesiguranţă pe orice plan. Iisus Hristos a spus: ‘De ce ţi-e teamă, om cu credinţa slaba?’ (Matei, 8:26) Vedem deci, că trebuie să înlocuim teama cu credinţa, căci teama nu este decât credinţa inversată: este credinţa în rău în loc de credinţa în bine. Scopul ‘Jocului Vieţii’ este de a vedea clar Binele şi de a sterge din minte toate imaginile răului. Aceasta se obţine imprimand în subconştient realizarea Binelui.

Spiritul cuprinde trei planuri: Subconştientul, Conştientul şi Supraconştientul.

Conştientul se mentalul muritor sau carnal. Prin constient se vede viaţa aşa cum este. El vede moartea, dezastrele, bolile, săracia şi limitările de tot felul, şi imprimă toate acestea în subconştient (suflet).

Subconştientul nu este decât puterea fără direcţie. El îndeplineşte ceea ce i se comandă; el nu are putere intrinsecă. Tot ceea ce omul resimte profund sau îşi imaginează în mod clar este imprimat în subconştient şi se manifestă în cele mai mici detalii. Subconştientul nu are sensul umorului, iar oamenii îşi provoacă deseori nenorocirile prin glumele lor, tocmai de aceea cuvintele pe care le folosim, fie ele chiar si in gluma, ajung in subconstient, iar ulterior, se materializeaza in realitatea pe care o traim.

Supraconştientul este Spiritul Divin care se află în fiecare om; este planul ideilor perfecte. Există o imagine perfectă în Supraconştient. Această imagine se proiectează câteodată că un fulger în conştient şi pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevărat. În realitate, acesta este destinul adevărat (destinaţia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se află în el însuşi. Mulţi oameni ignoră adevăratul lor destin şi forţează alte lucruri, situaţii care nu le aparţin şi care le-ar aduce doar eşecul şi nemulţumirea dacă ar reuşi să le obţină. Iisus Hristos a afirmat că cuvintele noastre joaca un rol capital în Jocul Vieţii. „Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.”

OMUL ISI POATE MODIFICA CONDIŢIILE VIEŢII SALE SCHIMBAND CUVINTELE.

Cel care nu cunoaşte puterea cuvîntului este în urma timpului său. „Moartea şi Viaţa sunt în puterea cuvîntului.” (Proverbe. 18:21)

Sursa: Florence Scovel Shinn- Jocul Vietii si cum sa-l joci